„Велоприключения по Арда „ се роди съвсем естествено като идея, след като видяхме потенциала на терена в местността около село Могилица. Зад тази идея стоят много лица, ръце и хора със страст на две колела. Трасетата ни са изключително разнообразни. Успяхме да създадем един малък вело рай, в който деца, семейства, начинаещи в спорта и професионалисти да практикуват и да се наслаждават на времето в "безвремие". 

Започнахме с три вело трасета откъм южната част на селото. Всички те започват от село Потока и завършват до Широк Мост.Там, успяхме да изградим трасе със зелена маркировка „Патиланци“ за начинаещи и семейства, трасе за усъвършенствани със синя маркировка „Смехурко“(ще разберете, защо когато го яхнете) и трасе с червена маркировка за професионалисти „Щурчо“ .
Ако продължите още по на юг, ще стигнете и до трасе EWS "Куцото Магаре", което приключва над село Арда.
 

TO THE
 FLOW track

Веднага започнахме проучване на терена над "Обора на приключенеца",където са другите ни две вело трасета. Чуден флоу трак със синя маркировка „Пинокио“ и труден ендуро трак с червена маркировка „Дядовата Ръкавичка“. „Пинокио“ е осеян с дървени елементи, виражи и дабъли. Усмивките докато карате няма да стихнат, докато не финиширате, а и дълго след това.

Transperant-800x300-bike-for--web.png

След многото свършена работа, разбити камъни, прокопани пътеки, пот и пръст в обувките, мечтите ни не спират до тук. Плановете ни са за разкриване наоще две вело трасета до края на годината и още няколко в региона за следващата година. При нас може да откриете малка частица щастие, разбира се и велосипеди под наем, а за да е още по-забавно, можете да се възползвате и от нашия вело-бус, който да ви трансферира до трасетата.  Ако пък сте съвсем начинаещи, или искате да усъвършенствате умениятаси, нашите вело инструктори ще ви преведат през трънливия път по-леко, както се казва. До нови срещи приключенци!

Наем на велосипеди
Вело инструктори
Трансфери

 

©2020 by Arda Adventures

  • Facebook
  • YouTube
  • Instagram