ПРИКЛЮЧЕНИЕ ДО ПЕЩЕРА НАДАРСКА

Изходна точка: с. Могилица – с автомобил се пътува в посока с. Киселчово до отбивката, от която започва пътеката към пещерата.

Времетраене:  3-4 часа

Трудност:  средна

Денивелация: 100м

Пещера Надарска се намира на 30км южно от град Смолян, в района на село Могилица. До нея се стига по пътека с не-много голяма денивелация. Преди самата пещера може да отдъхнете в беседка или на пейката, направена между две дървета, от където може да се насладите на прекрасни гледки.

Самата пещера е една от новите атракции в горното поречие на река Арда. Впечатлява с красотата си и богатството от пещерни образувания. Многообразието от сталактити, сталагмити и сталактони допринася за усещането, че се намирате в един мистичен, приказен свят. Като допълнение към преживяното се добавя и проникването вътре. То се осъществява през малък отвор, който води към красивите зали на пещерата. Преди влизането, желаещите се оборудват с каски и челници, предоставени от водача.

Максимален брой на група в пещерата – 10 човека. При по-голям брой групата се разделя и едната част изчаква пред входа на пещерата.

Пещерата се стопанисва от ТД „Крепостта – Могилица“.

За заявки: +359 876 929 234 ;  +359 878 588 492