Search

Баба Боряна от Сивино

Здравейте, приключенци!

Спазваме си обещанието и днес ще ви разкажем за баба Боряна от Сивино. Срещнахме я съвсем случайно, докато си търсехме подходящ кадър с тиква за есента. Намерихме перфектната композиция и веднага решихме да се възползваме от момента. Аз се заех да махна изсъхналите треви около тиквата, а фотографът търсеше подходящия ъгъл.

В тази ситуация ни намери баба Боряна. Като ни видя какво внимание обръщаме на тиквата веднага ни предложи; „Искате ли тиква? Вземете си, имам много.“ Ние любезно и отказахме, като обяснихме, че само искаме да снимаме. Тя обаче настоя да ни покаже какви тикви е отгледала и ние послушно я последвахме в градината.

Градината на баба Боряна ни изуми – тиквите бяха огроооомни. Толкова големи, че не можахме да ги снимаме, наистина. Освен тях имаше моркови, царевица и парник с домати.Баба Боряна все пак не ни пусна без тиква. Избрахме си възможно най-малката. С типичната родопска гостоприемност ни предложи и моркови, и домати. Не можахме да откажем и да си признаем честно, скоро не бяхме опитвали толкова вкусни зеленчуци.Изпрати ни баба Боряна с пожелание да сме живи и здрави и пак да наминем към тях. Обещахме и скоро да наминем, защото Сивино е едно от местата, които ни е любимо и сме сигурни, че ще ни изненада с още интересни места и хора.

20.10.2020

30 views0 comments