Search

Честит 24 май!

Здравейте, приключенци!

Днес е 24 май - ден за полет на духа, ден за възхвала, преклонение и гордост! На този ден честваме делото на славянските просветители Кирил и Методий, българската просвета и култура и създаването на кирилицата в Преславската книжовна школа.

Всички ние свързваме 24 май с думите:

„Върви народе възродени, към светла бъднина върви

с книжовността таз сила нова, ти чест и слава поднови…“

Тези думи знае всеки българин от момента, в който пристъпи училищния праг за първи път. Те са думи, които изговаряме често пъти наизуст, без дори да се замислим за смисъла и гордостта, които носят.

Нека на този най-български празник, в който славим делото на светите братя Кирил и Методий, отдадем заслуженото на хората, които обучават и възпитават поколения млади българи, които изграждат духовните устои на нацията.

Честит празник и на ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ в с. Арда – последният стожер на просветата в Коритото. Пожелаваме на всички учители всеотдайно, с достойнство и последователност, да водят своите ученици в света на познанието. На учениците желаем да успеят да видят доброто, красивото и възвишеното, да оценяват важните уроци, които получават в училище, за да могат на свой ред да ги предат на следващите поколения.


Честит празник!

Бъдете здрави и нека този ден на достойнство, традиция и духовност се чувстваме горди, че сме българи!

24.05.2021г.

1 view0 comments